In samenwerking met
RTV Oost
NOS NieuwsAangepast

Mechteld mag na Panorama-foto Tubbergen niet meer promoten

De 37-jarige Mechteld Geesing is ontslagen na de ophef die is ontstaan over een pikante fotoshoot in het mannenblad Panorama. "De vertrouwensrelatie is niet meer te herstellen", schrijft de projectgroep Tubbergen Bruist, die het Overijsselse dorp op de kaart wil zetten.

Geesing was gebiedsmakelaar. Ze bracht bewoners, overheden en bedrijven die plannen hebben voor de plattelandsgemeente bij elkaar en zocht naar geld ervoor. Dat deed ze namens haar werkgever, Kienhuis Bouw.

Daar is ze vanochtend op straat gezet. "Mijn baas vertelde me onomwonden dat we niet meer bij elkaar passen. In die boodschap was hij heel stellig."

Heftige discussie

De gewraakte foto stond eind maart in het tijdschrift. Daarmee werd een wens vervuld die de Enschedese al sinds haar 16e koesterde. Maar binnen Tubbergen Bruist viel de foto minder goed. Tijdens een vergadering liepen de gemoederen hoog op, zegt Geesing.

Er werden volgens Geesing dingen gezegd als: "Als je achter de kassa had gezeten dan had ik er geen problemen mee gehad, maar iemand op jouw niveau...." en "Je bent volstrekt ongeloofwaardig geworden".

Uiteindelijk kwam de projectgroep tot het besluit dat dat het een privékwestie was, en dat de groep tevreden is met Geesings zakelijke functioneren. Maar volgens Geesing werd dat besluit alleen genomen uit vrees voor vragen uit de media.

Toen Geesing vervolgens naar buiten bracht wat volgens haar werkelijk was gezegd tijdens de bewuste vergadering, schoot dat Tubbergen Bruist in het verkeerde keelgat. De projectgroep benaderde haar werkgever Kienhuis.

Maandag

"De opdrachtgever zegt dan: zo willen wij niet werken met een opdrachtnemer", zegt Coen Kienhuis van Kienhuis BV. "En zo wil ik ook niet met mijn personeel werken." In een statement op de website van het bedrijf verklaart hij waarom hij Geesing heeft ontslagen.

Het ontslag is overigens niet op staande voet. "Er moeten eerst projecten afgemaakt worden", legt Kienhuis uit. "Dus maandag stapt ze hier gewoon het kantoor binnen."

Geesing vindt het ontslag een onvoorstelbare maatregel. "Dat gaat ongetwijfeld heel ongemakkelijk worden maandag."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl