John de Wolf
NOS VoetbalAangepast

Van Galen of De Wolf reikt de KNVB-beker uit

De KNVB-beker wordt zondag weer uitgereikt door een boegbeeld van de winnende club. Na de finale tussen AZ en Feyenoord zal Barry van Galen of John de Wolf de cup overhandigen aan de aanvoerder.

Sinds enkele jaren wordt de beker uitgereikt door een clubicoon. Zo was het vorig jaar de beurt aan voormalig Vitesse-spits Dejan Curovic en mocht twee jaar geleden Feyenoord-icoon Wim Jansen de honneurs waarnemen.

John de Wolf in actie tegen Ajax

De Wolf en Van Galen

John de Wolf speelde van 1989 tot 1993 in Rotterdam-Zuid en pakte daar vijf prijzen: drie KNVB-bekers, een Supercup en in 1993 het landskampioenschap. De Wolf speelde meer dan 140 keer voor Feyenoord.

"Het is mooi dat de club aan je denkt op zo'n moment, dus ik hoefde daar niet lang over na te denken", zegt De Wolf op de website van Feyenoord.

Barry van Galen maakte in 1997 de overstap van NAC Breda naar AZ en is sindsdien onlosmakelijk met de club verbonden. Ook al omdat hij in 2006 het laatste doelpunt ooit maakte in de Alkmaarderhout, het oude stadion van AZ.

Van Galen, die in 2006 afzwaaide als prof, speelde 242 duels voor de club uit Alkmaar en scoorde daarin 57 keer. In het seizoen 2004/2005 reikte hij met AZ tot de halve finales van de UEFA Cup.

Barry van Galen

De finale om de KNVB-beker is de honderdste en ter gelegenheid daarvan heeft de KNVB besloten een gouden bokaal uit te reiken. Tevens zullen de aanvoerders van Feyenoord en AZ een gouden aanvoerdersband dragen en zal scheidsrechter Kuipers een speciale gouden munt gebruiken voor de toss.

De finale begint zondag om 18.00 uur in De Kuip. Het duel is te volgen in een liveblog op NOS.nl en via NPO Radio 1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl