NOS VoetbalAangepast

Oud-Feyenoorder Henk Schouten (86) overleden

Oud-Feyenoorder Henk Schouten (86) overleden

Henk Schouten, oud-Feyenoorder en voormalig speler van Excelsior, is op 86-jarige leeftijd overleden. De aanvaller speelde tussen 1955 en 1963 voor Feyenoord en vormde een legendarisch trio met Coen Moulijn en Cor van de Gijp.

De spits maakte faam door op 2 april 1956, het jaar voor de invoering van de eredivisie, liefst negen maal te scoren in het duel met de Volewijckers. In dat duel werd er zelfs nog een doelpunt van hem afgekeurd.

  • ANP
    Henk Schouten in actie tegen MVV
  • ANP
    Het elftal van Feyenoord in 1956 met onder de onderste rij rechts Cor van der Gijp, Henk Schouten en Coen Moulijn

Het record van meeste doelpunten in een wedstrijd staat nog steeds op zijn naam, al kwam Afonso Alves in 2007 in de buurt door voor sc Heerenveen zeven keer te scoren tegen Heracles Almelo.

Schouten maakte in 194 duels voor Feyenoord 125 doelpunten en staat op de eeuwige ranglijst van Feyenoord op de vierde plaats achter Dirk Kuijt, Ove Kindvall en Cor van der Gijp. Hij werd twee keer landskampioen met de Rotterdammers.

De aanvaller begon zijn carrière bij Excelsior, waar hij op 12-jarige leeftijd lid werd. Naast Feyenoord en Excelsior kwam Schouten ook uit voor BVC Rotterdam en Holland Sport. Hij kwam twee keer in actie voor Oranje.

Henk Schouten scoort tegen Ajax en Rapid JC

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl