Hirving Lozano is blij met zijn gelijkmaker

Roda pakt punt tegen B-elftal van landskampioen PSV

Roda JC heeft in de strijd tegen degradatie een punt weggesleept in het thuisduel met de kersverse landskampioen PSV. Het duel in Kerkrade eindigde in 2-2.

PSV speelde zonder de geblesseerden Luuk de Jong, Marco van Ginkel en doelman Jeroen Zoet, terwijl trainer Phillip Cocu verder Nicolas Isimat-Mirin, Gastón Pereiro en Santiago Arias op de bank liet beginnen.

Ook zonder al die vaste krachten had PSV het overwicht in de beginfase en dat leverde twee grote kansen op. Sam Lammers speelde zichzelf vrij om vervolgens hoog over te schieten en Hirving Lozano zag zijn doelpunt afgekeurd worden, omdat hij een overtreding gemaakt zou hebben op Patrick Banggaard.

Lozano trefzeker

Na een klein half uur kwam Roda zowaar op voorsprong, via Jannes Vansteenkiste die op aangeven van Gyliano van Velzen de bal met links in de verre hoek schoot.

Lang duurde de vreugde over de 1-0 niet, want drie minuten later stond het 1-1: Lozano passeerde soepel twee verdedigers en doelman Hidde Jurjus reageerde niet al te best op het diagonale schot van de Mexicaan.

Jannes Vansteenkiste zette Roda JC na een halfuur op voorsprong

Hoewel PSV ook na rust oppermachtig was, kwam het goed weg toen Mikhail Rosheuvels inzet op de paal belandde.

Omdat PSV zijn overwicht niet verzilverde, kon Roda blijven hopen op meer en dat meer kwam er ook, na 65 minuten: Feyenoord-huurling Simon Gustafson probeerde het vanaf 25 meter en met succes.

Roda werd daarna zo'n beetje weggespeeld, hield nog wel lang stand, maar kort voor tijd kreeg het toch nog een treffer te verwerken. Jorrit Hendrix haalde van afstand uit met links en de bal vloog recht de kruising in.