ANP
NOS WielrennenAangepast

Van der Breggen opgelucht na bewogen week

Met een lach nam ze woensdag na de Waalse Pijl andermaal de felicitaties in ontvangst. Niet zozeer vanwege haar verjaardag, maar meer omdat het alweer de vierde zege op rij was op de Muur van Hoei. Maar ook de tranen waren niet ver weg.

Het is een week van sterk wisselende emoties voor Van der Breggen en haar Boels-formatie. Na de zege van Chantal Blaak afgelopen zondag in de Amstel Gold Race, werd de Nederlandse ploeg maandagochtend opgeschrikt door een hartaanval van mechanieker Richard Steege.

Tijdens zijn werk aan één van de fietsen, ging het mis. Dankzij snel handelen van de arts van Team Sky, dat in hetzelfde hotel als Boels verbleef, kon Steege snel worden gereanimeerd. Maar hij lag sinds maandag in een kunstmatige coma.

Van der Breggen opgelucht na Waalse Pijl

Woensdagochtend, vlak voor de koers, kwam er verlossend nieuws via de teamradio: Steege was wakker geworden. En dus kon de aandacht alsnog volledig naar de wedstrijd.

"Maar deze is voor hem natuurlijk. We hoorden aan het begin van de wedstrijd dat hij weer wakker was. Hij is iemand die er altijd bij is, die alles voor ons doet. Het was apart dat hij er de afgelopen dagen niet bij was."

'Het was zwaar'

Over de wedstrijd zelf zei Van der Breggen nog dit: "Het was zwaar. Er zat nog een extra zware klim in. Uiteindelijk kwam alles samen aan de voet. Dan weet je dat alles aankomt op die laatste beklimming. Wanneer ik wist dat het binnen was? Niet. Je weet niet wie zich heeft ingehouden, wie zit te wachten op een sprint en dan ineens zal gaan."

Ze ging aan en niemand kwam over haar heen. En dat voor de derde keer dit jaar in een topwedstrijd. Eerder won Van der Breggen al Strade Bianche en de Ronde van Vlaanderen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl