Een vliegtuig van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines heeft een noodlanding gemaakt op het vliegveld van Philadelphia. Dat heeft een leven geëist. Het toestel was onderweg van New York naar Dallas toen de afdekking van een van de motoren gedeeltelijk loskwam en daarbij een raam beschadigde.

Een vrouw die naast het beschadigde raampje zat, werd gedeeltelijk naar buiten gezogen door het drukverschil, maar ze wist met hulp van passagiers weer terug te komen. De vrouw raakte zwaargewond en overleed later in het ziekenhuis. Zeven andere passagiers raakten lichtgewond.

In de video hieronder beschrijft een van de passagiers wat er gebeurde:

'Ik dacht: dit is het einde, dit overleef ik niet'

Op sociale media staan veel foto's van het gehavende vliegtuig. In het toestel zaten 143 passagiers en bemanningsleden. Volgens ABC News is dit het eerste dodelijke ongeluk met een Amerikaans vliegtuig sinds 2009.

Geratel

"We hoorden ineens een harde klap en toen geratel", zegt een van de passagiers tegen CNN. "Het voelde alsof de motoren afsloegen en de zuurstofmaskers kwamen naar beneden."

Volgens een andere passagier leek het alsof het vliegtuig snel hoogte verloor. "De piloot moest moeite doen om het vliegtuig weer onder controle te krijgen. Ik dacht echt dat we zouden neerstorten."

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit heeft een onderzoek ingesteld.

STER reclame