Medewerkers restaurant in Chicago kregen 2000 dollar fooi

Een gast in een restaurant in Chicago was wel heel erg tevreden over zijn maaltijd afgelopen zondag: de man gaf een fooi van 2000 dollar. Restaurant Boka vindt het gebaar van de man "geweldig".

Mike uit Seattle had een rekening van 769 dollar (615 euro), en gaf eerst 300 dollar fooi. Daarna besloot hij naar de keuken te gaan en de 17 medewerkers in de keuken ook nog 100 dollar fooi per persoon te geven. "Het was de beste service en de beste maaltijd die ik ooit heb gehad", zou de gast hebben gezegd.

Het restaurant, dat een Michelinster heeft, plaatste een foto van de gebeurtenis, mét Mike, op Instagram.

bokachicago
BOKA
Yesterday evening, a gentleman left a $2000 tip at @Bokachicago! Mike, who was visiting from Seattle, said, “This was the absolute best service and best food I have ever had.” He tipped $300 for his $769 meal, then walked around the kitchen and gave each of the 17 kitchen staff a crisp $100 bill. #BokaRestaurantGroup #BokaChicago @kevinboehmboka @bokarestaurantgroup @leewolen

"Het was geweldig en gebeurde zo onverwachts", vertelde manager Jon Leopold tegen de Chicago Tribune. "Het gaat niet alleen om het geld maar ook om de tijd die hij spendeerde in de keuken en de dingen die hij tegen de medewerkers zei. Over hoe geweldig de maaltijd was en hoe belangrijk het is voor de koks om te blijven doen wat ze doen."

STER Reclame