NOS WielrennenAangepast

De 'kleine' Riesebeek is 'nog nooit zo leeg geweest'

Riesebeek was continu in de aanval: niet normaal voor kleine renner

Niet Robert Gesink of Bauke Mollema was de beste Nederlander in de Amstel Gold Race, maar Oscar Riesebeek. Hij kwam als 21ste binnen, maar werd na afloop toch met lof overladen. Een jury beloonde Riesebeek met de prijs voor meest strijdlustige renner van de dag.

"Ik ben echt nog nooit zo leeg geweest", zei de 25-jarige renner van Roompot na afloop. "Niet normaal om zo lang voorop te rijden. Dat ben ik niet gewend, ik ben maar een kleine renner."

Hele dag in de aanval

Riesebeek ging tien minuten na de start in de aanval, pakte samen met acht anderen een kwartier voorsprong en bleef als laatste vluchter over tot aan de finale, waarin hij ook weer probeerde weg te komen.

  • Orange Pictures
    Oscar Riesebeek hield van de negen vluchters het langst stand

Waarom hield hij zich in de finale niet rustig? "Ja, als ik moet wachten om Peter Sagan te kloppen... Ik heb geen illusies, ik had niks te verliezen. We zijn een aanvallende ploeg en dat wil ik blijven uitstralen", liet hij weten.

Riesebeek verrast Boogerd

Voor de start zei ploegleider Michael Boogerd nog dat niemand van Roompot de finale zou halen. Na afloop toonde de ploegleider zich dan ook bijzonder onder de indruk. "Ja, dit was totaal onverwacht. In de finale heeft Oscar de koers mede gekleurd", moest Boogerd toegeven.

Boogerd had dit 'totaal niet verwacht' van pupil Riesebeek

"Hij krijgt natuurlijk moraal van zoveel mensen langs de kant, waar hij als eerste Nederlander langs rijdt", ging Boogerd verder. "Dat doet veel met een jonge coureur. Chapeaux, hij heeft een topwedstrijd gereden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl