Wende Snijders
NOS NieuwsAangepast

Wende Snijders wint Annie M.G. Schmidtprijs

Zangeres Wende Snijders is voor haar lied Voor alles bekroond met de Annie M.G. Schmidtprijs. De prijs voor het beste Nederlandse kleinkunstlied in het afgelopen theaterseizoen werd voor de 26e keer uitgereikt.

De tekst van Voor alles is van de hand van de overleden schrijver Joost Zwagerman. Het lied is gecomponeerd en uitgevoerd door Snijders, die een bronzen buste van Annie M.G. Schmidt en een bedrag van 3500 euro ontving.

De jury, met cabaret-historicus Jacques Klöters als voorzitter, sprak van een "griezelig goed" lied. "Wende gebruikt een tekst van de bovenste plank voor haar intrigerende lied over angst. Het is een lange opsomming van beelden, onderbroken door een gezongen refrein dat je niet loslaat. Dat maakt het tot een lied van grote allure."

Andere genomineerde liedjes waren Geloven van Youp van 't Hek, Meisjes van Kirsten van Teijn, Wat is er mis met luisteren van Wiebe Kaspers, Syb van der Ploeg en Gé Reinders, Woordenman van Stef Bos en Ze zijn weer thuis van Mylou Frencken.

Alle genomineerde kleinkunstenaars brachten voorafgaand aan de uitreiking in theater Bellevue in Amsterdam hun lied ten gehore.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl