NOS WielrennenAangepast

Tankink na laatste Gold Race: oh mannetjes, het was een speciale dag

Tankink: was gelukkig goed genoeg om mee te zitten

Bram Tankink heeft zijn laatste Amstel Gold Race gereden en dat heeft hij verre van kleurloos gedaan. Tankink sprong mee in de kopgroep van de dag en reed ruim vijf uur in de schijnwerpers. Pas op de laatste passage van Eyserbosweg, op 36 kilometer van de aankomst, moest hij zijn medevluchters laten gaan.

"Oh mannetjes, het was een speciale dag", verzuchtte Tankink kort na afloop van de wedstrijd.

"Je moet eerst goed genoeg zijn om mee te doen aan de Gold Race op 39-jarige leeftijd. Dan moet je goed genoeg zijn om mee te kunnen in de aanval. En dan nog goed genoeg om de beste te zijn. De laatste goed genoeg, was niet goed genoeg", sprak de Haaksbergenaar lachend.

Tankink schuift aan bij Dione na zijn laatste Gold Race

"Ik zei: 'Jongens, kom, we gaan ervoor vandaag, we gaan rammen'. Dat was echt leuk, de samenwerking was goed. We schrokken er zelf ook even van toen we een voorsprong van zestien minuten hadden."

Doorgaans is de Amstel Gold Race geen wedstrijd waar de vroege vluchters veel kans maken op een stunt. Iets wat Tankink zich realiseerde, maar toch hield hij hoop. "Normaal kom je niet ver, maar de samenwerking was zo goed dat we ver kwamen. Maar ja, er waren er een paar beter."

'Hup Bram, hup Bram, hup Bram'

"Ik sta hier wel met een heel tevreden gevoel", blikte Tankink terug. "Als je 's ochtends opstaat, heb je altijd de kleine droom dat je kan winnen en die mogelijkheid hadden we tot de Gulperberg (44 kilometer van de streep, red.). Ik heb de droom lang in stand gehouden."

Tot slot wilde Tankink zich nog verontschuldigen bij de andere aanvallers. "Ik denk dat ze vannacht in bed de hele tijd 'hup Bram, hup Bram, hup Bram' horen. Ik denk dat ze wel klaar zijn met mijn naam."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl