Twee mannen worden gearresteerd in de koffiezaak Twitter

Starbucks-baas zegt sorry voor arrestatie van zwarte mannen

time icon Aangepast

"We wachten nog even op een vriend", zouden twee mannen hebben gezegd toen ze stonden te niksen in een Starbucks-zaak in Philadelphia. Maar het personeel van de koffiezaak vond het maar niks dat de twee niets bestelden, belde de politie en liet de zwarte mannen arresteren.

Een filmpje van het incident maakt op Twitter veel los. Melissa DePino, die het filmpje plaatste, schrijft erbij: "Alle andere witte mensen vragen zich af waarom dit niet met ons gebeurt als wij hetzelfde doen".

Melissa DePino
@missydepino
@Starbucks The police were called because these men hadn’t ordered anything. They were waiting for a friend to show up, who did as they were taken out in handcuffs for doing nothing. All the other white ppl are wondering why it’s never happened to us when we do the same thing.
1 jaar geleden

Kevin Johnson, de hoogste baas van Starbucks, is geschrokken van het incident en hoopt de twee mannen te ontmoeten om hun persoonlijk excuses aanbieden. Daarnaast zegt hij dat Starbucks de zaak zal onderzoeken, zodat het in het vervolg niet meer zal gebeuren. "Het bedrijf is tegen discriminatie of etnisch profileren", voegde Johnson daaraan toe.

Ook op Twitter biedt het bedrijf zijn excuses aan.

Starbucks Coffee
@Starbucks
We apologize to the two individuals and our customers for what took place at our Philadelphia store on Thursday.
1 jaar geleden

De politie van Philadelphia zegt dat de agenten niets fout hebben gedaan. Ze werden opgeroepen omdat de twee mannen naar het toilet wilden, terwijl dat alleen gebruikt mag worden door betalende klanten, is de lezing van de politie. "We zijn toegewijd aan eerlijk en onpartijdig politiewerk", meldt de politiecommissaris.

Toen vlak na het incident bleek dat Starbucks geen aangifte tegen de mannen zou doen, zijn ze beiden vrijgelaten.

STER Reclame