NOS SportAangepast

Oranje-Rood heeft laatste ticket play-offs bijna op zak

Oranje-Rood heeft de beste papieren om het vierde en daarmee laatste ticket voor de play-offs in de hoofdklasse hockey bij de mannen te pakken. De Eindhovense ploeg speelde met 1-1 gelijk bij koploper Bloemendaal terwijl Rotterdam, de belangrijkste concurrent voor de vierde plaats, met 4-3 verloor van Kampong.

Oranje-Rood heeft na gelijkspel play-offticket bijna binnen

Oranje-Rood heeft met nog twee duels te spelen zeven punten voorsprong op de Rotterdammers, die echter wel een wedstrijd minder hebben gespeeld.

Het duel met Bloemendaal leek voor Oranje-Rood lange tijd een nog beter resultaat op te leveren. Niek van den Schoot zette de thuisploeg in de eerste helft op 1-0. Pas diep in de tweede helft scoorde Tim Swaan de gelijkmaker voor Bloemendaal.

Rotterdam in mineur na verlies

In Rotterdam was het Kamponger Martijn Havenga die voor een bedroefde stemming zorgde bij de nummer vijf van de competitie. Zijn benutte strafcorner zorgde voor de nederlaag en daarmee de vrijwel uitzichtloze positie voor de play-offs, alhoewel Rotterdam nog steeds een kleine kans heeft.

"Het is afgelopen", sipte Rotterdam-coach Albert Kees Manenschijn na de nederlaag tegen Kampong. "Alleen door een wonder kunnen we de play-offs nog halen."

"En daar zijn wij natuurlijk kapot van. De verslagenheid en teleurstelling is enorm."