Robin van Persie is weer de held van Feyenoord

Feyenoord verslaat FC Utrecht in strijd om plek vier

Feyenoord heeft in de strijd om plek vier afstand genomen van FC Utrecht. In eigen huis werden de Utrechters met 3-1 verslagen. Hiermee is de ploeg van Giovanni van Bronckhorst zo goed als zeker van de vierde plaats en dus Europees voetbal.

De Rotterdammers begonnen sterk en kwamen al in de zevende minuut op voorsprong. Uit een voorzet van Jens Toornstra scoorde Nicolai Jørgensen met een halve omhaal.

Feyenoord gaf de goede start echter geen vervolg en liet FC Utrecht in de wedstrijd komen. Na eerst nog een kans gemist te hebben, schoot Cyriel Dessers na een half uur binnen uit een voorzet van Zakaria Labyad. De spits van Utrecht deed dit wel uit een overduidelijke buitenspelpositie, maar scheidsrechter Bas Nijhuis telde het doelpunt toch.

Goal Van Persie

Vlak voor rust kwam Feyenoord wederom op voorsprong na een knappe goal van Robin van Persie. Uit een goede pass van Sven van Beek nam de 34-jarige aanvaller de bal aan op de borst en schoot diagonaal raak.

In de tweede helft kreeg Feyenoord meer grip op de wedstrijd, al resulteerde dat niet in grote kansen.

Twintig minuten voor tijd was het wel raak en besliste Sam Larsson de wedstrijd. Uit een voorzet van Toornstra kopte de Zweed de bal knap binnen. FC Utrecht was daarna niet meer bij machte om nog een slotoffensief te bewerkstelligen.

Van Bronckhorst bedankt Van Persie

Feyenoord-trainer Van Bronckhorst is tevreden met de overwinning en het (vrijwel zeker) veiligstellen van de vierde plek. "We wisten dat wanneer we zouden winnen dat we een uitstekende positie zouden hebben om ons te kwalificeren voor Europa. Uiteraard had dat ook nog gekund via de bekerfinale volgende week. Maar op deze manier is zeker fijn."

Voordat Feyenoord de bekerfinale speelt wacht woensdag eerst nog het duel met Willem II.

Van Persie: "Het is zaak dat we tijdens die wedstrijd heel blijven en geen rode kaarten pakken. Natuurlijk wil je winnen, dus daar zullen we slim in moeten zijn. We zijn al weken bezig met deze finale."

Ayoub boos op scheidsrechter Nijhuis

FC Utrecht-middenvelder Yassin Ayoub was na afloop van het duel niet te spreken over het optreden van scheidsrechter Bas Nijhuis.

"Deze scheidsrechter was alleen maar bezig met zichzelf", sprak Ayoub. "Ik heb hem normaal vrij hoog zitten, maar vandaag ben ik heel boos op hem. Hij fluit zijn eigen wedstrijd."

Overigens benadrukte Ayoub dat Utrecht het verlies niet te danken heeft aan scheidsrechter Nijhuis.