NOS SportAangepast

Herlings hoeft niet voluit te gaan voor zege in Portugal

Herlings wint GP Portugal

Motocrosser Jeffrey Herlings heeft de Grote Prijs van Portugal op zijn naam geschreven. De leider in de wereldbeker van de MXGP-klasse won beide manches in het Portugese Águeda.

In de eerste manche kende Herlings voor de verandering een uitstekende start, nam direct de leiding en stond die niet meer af. Glenn Coldenhoff kwam als zevende over de streep.

Concurrent en teamgenoot Antonio Cairoli werd tweede op het zandcircuit. De Italiaanse regerend wereldkampioen verwees de Sloveen Tim Gajser in de laatste ronde nog naar de derde plaats.

De 23-jarige Herlings hoefde zich niet overmatig in te spannen voor zijn zege. "Mijn start was heel goed en daarna heb ik geprobeerd om energie te sparen voor de volgende manche. Ik deed precies genoeg om te winnen."

Tweede manche

Later op de dag volgde de tweede manche. Daarin was Cairoli het beste weg, maar greep Herlings met een slimme inhaalactie al in de eerste ronde de koppositie.

Vervolgens liep hij uit naar een voorsprong van bijna een halve minuut en kon zo onbedreigd naar de zege rijden. Coldenhoff beëindigde de tweede manche als zesde. Overall finishte hij als vijfde.

Herling won in Portugal al de vierde van de vijf grands prix dit seizoen. Alleen in Valencia moest hij Cairoli voor zich dulden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl