Ben Rienstra juicht na zijn goal tegen NAC Breda

Rienstra bezorgt Willem II winst in derby tegen NAC

In een sfeervol Rat Verleghstadion heeft Willem II dankzij een 2-1 overwinning drie belangrijke punten gepakt in de derby tegen NAC. Willem II-aanvoerder Ben Rienstra was de gevierde man met twee doelpunten.

Met maar liefst zes Spanjaarden op het veld (vier bij NAC en twee bij Willem II) begonnen de Tilburgers voortvarend en kwamen ze al na vier minuten op voorsprong. NAC-doelman Nigel Bertrams zat volledig mis bij een voorzet waarna Rienstra vervolgens uit de draai gemakkelijk de openingstreffer binnen kon schieten.

Beide ploegen lieten vervolgens niet hun beste voetbal zien en maakten veel overtredingen.

Eerste kans, direct raak

De eerste kans van NAC werd meteen een doelpunt. Uit een vrije trap legde Angelino de bal perfect op het hoofd van Arno Verschueren die helemaal vrijstond en de gelijkmaker binnen kon koppen.

Nog voor rust kwam Willem II echter weer op voorsprong. Uit een hoekschop kopte Fran Sol de bal terug waarna Rienstra zijn tweede doelpunt van de dag kon maken.

Het spel werd er na de rust nauwelijks beter op. Verschueren was wel gevaarlijk met het hoofd, maar toen waren er al 70 minuten gespeeld.

Met een schot uit de draai was Sol kort daarna nog dicht bij de 1-3. NAC zette nog wel aan voor een slotoffensief, maar ook dat leidde niet tot enig vuurwerk en Willem II bleef simpel op de been.

Dankzij de overwinning klimmen de Tilburgers naar de dertiende plek in de eredivisie. NAC blijft vijftiende.