Kevin Durant en Quinn Cook beleefden een comfortabele avond tegen San Antonio Spurs
NOS Sport

Golden State slaat eerste aanval op NBA-troon af, Toronto rekent af met vloek

Golden State Warriors is de play-offs in de NBA goed begonnen. De titelhouder won in de eerste ronde van de Western Conference (best-of-7) met 113-92 van San Antonio Spurs.

San Antonio veroverde vier jaar geleden de NBA-titel en werd vorig jaar pas in de Conference-finale uitgeschakeld, door de Warriors met 4-0. Dit seizoen wist de ploeg zich echter ternauwernood voor de play-offs te plaatsen. De eerste ronde zal dit jaar waarschijnlijk het eindstation zijn, tenzij de ploeg uit Texas weet te stunten.

Die stunt zat er bij de eerste wedstrijd in San Francisco geen moment in. Ook zonder de geblesseerde Stephen Curry was Golden State, dat in het reguliere seizoen twaalf keer verloor in eigen huis, een maatje te groot. Aan de hand van Klay Thompson (27 punten) en Kevin Durant (24) was het gat snel geslagen.

Golden State Warriors was als een van de eerste ploegen zeker van de NBA-play-offs. Maar vervolgens gingen van de laatste zeventien wedstrijden tien duels verloren. En dus was de titelverdediger er vooraf niet gerust op, zo bekende sterspeler Kevin Durant na afloop.

"Aan het einde van het seizoen waren we met ons hoofd al bij de play-offs", constateerde Durant. "Nu dachten we alleen aan het heden. Alleen deze wedstrijd telde."

In het andere duel in de westelijke play-offs won New Orleans Pelicans met 97-95 op bezoek bij Portland Trail Blazers.

Raptors wint eerste duel (voor het eerst in 16 jaar)

In de Eastern Conference rekende Toronto Raptors, de verrassende nummer een van het seizoen, af met de vloek van de play-offs. De Canadese ploeg had namelijk in de laatste tien pogingen nog nooit het openingsduel van de NBA-play-offs gewonnen.

Dankzij een sterke eindsprint wonnen de Raptors in eigen huis met 114-106 van Washington Wizards. Delon Wright had een belangrijk aandeel in de zege van Toronto met 18 punten, waarvan 11 in het laatste kwart.

De laatste keer dat Toronto de NBA-play-offs begon met een zege was in 2001. Toen was Philadelphia 76ers het slachtoffer.

Die ploeg begon de play-offs van 2018 op zijn beurt met een duidelijke zege op Miami Heat. Zonder sterspeler Joel Embiid won Philadelphia met 130-103 van de ploeg uit Florida. Dat was al de zeventiende zege op rij voor de Sixers.

Standen eerste ronde (best-of-7)

Eastern Conference
Toronto Raptors (1) Washington Wizards (8) 1-0
Cleveland Cavaliers (4) Indiana Pacers (5) zon
Philadelphia 76ers (3) Miami Heat (6) 1-0
Boston Celtics (2) Milwaukee Bucks (7) zon

Standen eerste ronde (best-of-7)

Western Conference
Houston Rockets (1) Minnesota Timberwolves (8) zon
Oklahoma Thunder (4) Utah Jazz (5) zon
Portland Trail Blazers (3) New Orleans Pelicans (6) 0-1
Golden State Warriors (2) San Antonio Spurs (7) 1-0

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl