Hiddink: aankomend kampioenschap PSV niet alleen maar geluk

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Hiddink: aankomend kampioenschap PSV niet alleen maar geluk

Zes keer maakte Guus Hiddink als coach van PSV een kampioenschap van dichtbij mee. Een man met recht van spreken dus. Ook over het huidige PSV, dat zondag in eigen huis tegen Ajax kampioen kan worden.

"Ajax wordt beschouwd als het sterkste elftal, dat zeggen ze zelf ook. Maar het sterkste team hoort dan wel bovenaan te staan", stelt Hiddink. "PSV heeft dat niet, maar weet wel zodanig te spelen dat ze altijd, weliswaar met wat geluk links en rechts, hun wedstrijden weten te winnen."

Maar het is niet alleen maar geluk volgens Hiddink. "Je moet het ook afdwingen en dan krijg je het af en toe mee, ook vaak in de laatste minuut. Dat is ook een kwaliteit van PSV."

Guus Hiddink won in 2005 de titel met PSV ANP

Wie heeft de meeste kwaliteit?

"Alles is gericht op zondag, heerlijk", vervolgt Hiddink. "Dit zijn van die wedstrijden die je wil zien en die de spelers moeten ervaren. Want dan kun je echt zien bij wie de meeste kwaliteiten ligt."

"Het is ook een test voor Ajax. Zij denken: 'wij zijn de beste, we gaan het nu laten zien'. En PSV is sterk genoeg als team om zich in die wedstrijd te vechten" aldus de voormalige topcoach, die teamgeest als een van de verdiensten van PSV-trainer Phillip Cocu ziet. "Het wordt een mooie wedstrijd."

STER Reclame