Een vrolijke Yassin Ayoub ANP Pro Shots

"Kijk maar", zegt Yassin Ayoub, terwijl hij met zijn vinger wijst naar het logo op zijn shirt. "Alles is nog van FC Utrecht."

Ontspannen en met een grote lach staat hij de pers te woord op Zoudenbalch. Iedereen wil de middenvelder horen, want zondag speelt hij tegen Feyenoord en dat is dan weer zijn werkgever vanaf volgend seizoen.

Het vijfde interview binnen een kwartier? Geen probleem. Ayoub gaat netjes zitten en vertelt. "Ik zeg wat ik vind en wat ik denk", zegt hij. Bijvoorbeeld over de invloed van de media. "Spelen tegen Feyenoord is een dingetje en ik snap dat jullie het eruit pikken."

Yassine Ayoub Pro Shots

Bij Feyenoord komt hij zondag twee landgenoten tegen die hij goed kent: Karim El Ahmadi en Sofyan Amrabat, met wie hij tot vorig seizoen ook bij Utrecht speelde.

"Hoeveel appjes ik van ze heb gehad? Je gaat me niet geloven, maar helemaal niets. Er is geen contact geweest. Dat doen we ook niet in aanloop naar Ajax, dus waarom nu wel? Toen ik tekende bij Feyenoord stuurden ze me natuurlijk wel berichten."

De overgang werd in de winter bekend. Dat was vlak voor het thuisduel met de Rotterdammers. En ook toen kwam daar de media-aandacht. "Daar had ik best moeite mee, want het bleef maar een item", erkent Ayoub maanden later.

"We speelden tegen AZ maar het ging alleen maar over Feyenoord, Feyenoord en weer Feyenoord. Als het steeds wordt herhaald, is het onvermijdelijk dat je er ook aan gaat denken."

Ayoub leest niets

"Dat was op dat moment dus lastig, maar ik wist dat het daarna rustiger zou worden en dat iedereen verder zou gaan met andere nieuwtjes. Zelf houd ik berichten in de media niet bij."

"Ik weet zeker dat ook nu weer geschreven gaat worden over Ayoub tegen Feyenoord. Dat wil ik liever niet lezen, want daar heb ik niets aan."

Yassin Ayoub Pro Shots

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst nam deze week zijn manschappen mee voor een trainingskamp in Marbella. Dat is informatie waar Ayoub niet zoveel mee kan.

"Ach, wij zijn naar het bos gegaan, haha. Ze zullen hun redenen hebben. Misschien was het even nodig om het hoofdje leeg te maken, ik weet het niet."

Applaus van het Legioen?

In de thuiswedstrijd tegen zijn nieuwe werkgever kon de Marokkaanse middenvelder rekenen op een applaus uit het vak van de meegereisde Rotterdamse fans. Wat kan hij in De Kuip verwachten? "Daar heb ik niet over nagedacht. Ik vond het thuis een mooi gebaar. Het is leuk als ze je erkennen."

Interview nummer vijf zit er na een minuutje of vijf op. Genoeg gepraat over Feyenoord-FC Utrecht. Het slotwoord is voor Ayoub. "Ach, het blijft een wedstrijd die om drie punten gaat. Tenzij jij mij er zes belooft!"

Ayoub over Feyenoord: hèhè, hard werken niet voor niets geweest

STER reclame