Klaas-Jan Huntelaar ANP

Huntelaar hint op nieuw contract: ik wil die schaal, desnoods volgend jaar

time icon Aangepast

Mike Zonneveld, Nick van der Velden, Nicky Kuiper en nog heel veel andere voetballers; stuk voor stuk zouden zij hoogstwaarschijnlijk geen seconde twijfelen als ze de mogelijkheid kregen om hun loopbaan in te ruilen voor de carrière van Klaas-Jan Huntelaar.

Logisch, de 34-jarige Achterhoeker speelde voor Ajax, Real Madrid, AC Milan en Schalke 04, reikte tot 76 interlands en scoorde liefst 42 keer voor Oranje.

Geen titel

In die jaren verzamelde Huntelaar bovendien vele topscorerstitels, bekers en andere onderscheidingen. En toch ontbreekt er iets op zijn erelijst: een landstitel.

En laten Zonneveld (PSV, 2008), Van der Velden (AZ, 2009) en Kuiper (FC Twente, 2010) die nou net wél hebben. Net als bijvoorbeeld Lorenzo Ebecilio of Eric Addo. Die laatste stond als PSV'er zelfs zes keer met een kampioensschaal in handen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Huntelaar hint op contractverlenging: dan maar volgend jaar kampioen

"Ik ben naar Ajax gekomen om kampioen te worden", stelde Huntelaar daarom vastberaden bij zijn terugkeer. Die woorden herhaalde hij deze week nog maar eens.

"Daarom moeten we in Eindhoven winnen om PSV nog aan het wankelen te maken", blikt Huntelaar vooruit op de beladen topper van vanmiddag.

H&K

In die woorden klinkt de gretigheid door van een speler die inderdaad nog jacht maakt op z'n eerste kampioenschap, of je moet de jeugdtitels met H&K uit Hummelo en De Graafschap meetellen.

Maar zelfs als Ajax wint, heeft PSV in de laatste drie wedstrijden nog een marge van vier punten. Huntelaar is dan ook realistisch. "Ik kan me niet heugen dat een club zo'n voorsprong nog uit handen heeft gegeven."

In 2007 was Huntelaar met Ajax heel, heel, héél dichtbij de titel, maar hij kwam uiteindelijk één doelpunt tekort ANP

Zo gaat er hoogstwaarschijnlijk weer een kans op de landstitel voorbij voor Huntelaar, die vooral in 2007 heel dichtbij was. Toen scoorde hij weliswaar op de slotdag tegen Willem II, maar Ajax kwam toch nog één doelpunt tekort ten opzichte van PSV dat op doelsaldo kampioen werd.

Contractverlenging

Volgend jaar dan maar? "Daar ga ik wel voor", klinkt het vastberaden. Opmerkelijk voor een speler die nog helemaal geen contract heeft voor volgend seizoen. Al lijkt dat slechts een kwestie van tijd.

"Na de laatste wedstrijd van het seizoen zal er snel nieuws zijn. Er is van twee kanten de intentie om met elkaar door te gaan", aldus Huntelaar.

PSV-Ajax begint om 16.45 uur. De wedstrijd is live te volgen op NPO Radio 1 bij Langs de Lijn. En ook via het liveblog op NOS.nl en teletekstpagina 818.

Indien PSV kampioen wordt, dan zijn de feestelijkheden vanaf het laatste fluitsignaal te zien op NPO 1. De samenvatting begint om 19.00 uur op diezelfde zender.

STER Reclame