Teleurstelling bij Adam Maher na de nederlaag van FC Twente
NOS VoetbalAangepast

ADO-spits Bjørn Johnsen velt onmachtig FC Twente

FC Twente kan alleen via de nacompetitie het vege lijf nog redden in de eredivisie. De hekkensluiter uit Enschede ging bij ADO Den Haag met 2-1 onderuit en heeft de veilige vijftiende plaats niet meer binnen bereik. De achterstand op NAC, Willem II en FC Groningen is met nog drie duels te gaan tien punten.

FC Twente nam tegen een slap beginnend ADO nog wel het heft in handen en het was dan ook ook niet meer dan verdiend dat de gasten op voorsprong kwamen. In de dertiende minuut leverde Adam Maher een lage voorzet af, waar Fredrik Jensen alleen nog maar zijn voet tegenaan hoefde te planten: 0-1.

Fredrik Jensen glijdt FC Twente naar 0-1

ADO bleef zich bijkans slaapwandelend over het veld voortbewegen, maar Twente verzuimde door te drukken. Daardoor kreeg de thuisploeg de kans om zich langzaam maar zeker te herpakken. Na een waarschuwingsschot van Elson Hooi dat rakelings naast ging en een wegens buitenspel afgekeurde goal van Bjørn Johnsen kregen de Tukkers prompt de rekening gepresenteerd.

Twente-aanvaller Oussama Assaidi verspeelde in de blessuretijd van het eerste bedrijf ver op eigen helft de bal aan Lex Immers, waarna Johnsen in schietpositie kwam. De Noorse spits bedacht zich geen moment en haalde vanaf twintig meter verwoestend uit voor zijn veertiende competitietreffer van dit seizoen: 1-1.

Oussama Assaidi baalt van zijn fout

De gelijkmaker bezorgde ADO zichtbaar nieuw elan. Met name Thijmen Gobbel begon sterk aan de tweede helft. Met knappe acties op rechts leidde hij schietkansen in voor Immers en Abdenasser El Khayati maar de eerste schoot hoog over en de tweede zag zijn knal op de vuisten van Joel Drommel eindigen.

Twente kwam amper meer in de buurt van het Haagse doel. Het had bovendien de pech dat Assaidi met een bloedneus gewisseld moest worden, terwijl Cristian Cuevas zijn twaalfde gele kaart van dit seizoen incasseerde waarmee hij gedeeld recordhouder werd. In het verleden kwamen Aleksander Rankovic (2003/2004, Vitesse), Guy Ramos (2011/2012, RKC) en Joeri de Kamps (2014/2015, NAC) tot zo'n zelfde verzameling.

Felicitaties voor doelpuntenmaker Bjørn Johnsen (midden)

Naar mate het 'Haags kwartiertje' naderde, werd ADO dreigender. Een kopbal van invaller Erik Falkenburg kon nog gekeerd worden door Drommel, maar vlak voordat het slotoffensief van de thuisclub echt ging losbarsten, kwam de 2-1 alsnog op het bord. Een blinde trap naar voren van verdediger Wilfried Kanon belandde bij Johnsen die Thesker van zich afschudde en met een lob Drommel verschalkte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl