NOS WielrennenAangepast

Van Vleuten wil solo over de Cauberg met gebroken schouder

Van Vleuten wil solo over de Cauberg met gebroken schouder

Annemiek van Vleuten gaat zondag met een gebroken schouder van start in de Amstel Gold Race. Maar dat maakt haar ambitie er niet minder op. "Solo voorop, solo winnen. Ideaal toch?", lacht de wereldkampioene tijdrijden voordat ze met haar ploeg voor een kopje koffie naar Maastricht fietst.

In de Ronde van Vlaanderen lag Van Vleuten twee weken geleden bij een grote valpartij. Ze liep daarbij een scheurtje in haar rechterschouder op, maar fietste door en werd nog derde.

Van der Breggen wint Ronde, Van Vleuten ondanks valpartij derde

Pas na de koers, toen de adrenaline van de wedstrijd verdwenen was, merkte Van Vleuten dat haar schouder toch wel pijn deed. Ze sloeg de Brabantse Pijl woensdag over, maar in Maastricht staat ze gewoon aan de start.

"Ik kan ermee fietsen, maar het is wel wat pijnlijk. Ik heb wel eens beter geslapen dan afgelopen week. Maar ik heb geluk gehad; het was echt een hele zware valpartij."

Pijnvrij door adrenaline

Van Vleuten denkt niet dat haar pijnlijke schouder haar zondag zal belemmeren. "Ik heb echt wel weer heel goed kunnen trainen en heb een paar keer goed doorgetrokken bergop. Dat voelde echt goed. En ik kan inmiddels ook weer uit het zadel om te gaan staan. Het is wel wat pijnlijk, maar ik denk dat de adrenaline zo hoog zal zijn dat het me niet zal beperken."

Als Van Vleuten haar ideale wedstrijdverloop mag schetsen, dan denkt ze aan een solo-overwinning. "Het zou heel mooi zijn als ik écht zo sterk ben dat ik de boel kan overklassen. Maar ik weet niet of dat erin zit."

Ploegenspel

Dan moet ze wel afrekenen met de ijzersterke Boels-Dolmans-formatie. De ploeg van onder anderen Anna van der Breggen (Strade Bianche, Ronde van Vlaanderen) Amy Pieters (Ronde van Drenthe) en wereldkampioene Chantal Blaak rijgt dit voorjaar de WorldTour-overwinningen aaneen.

Vorig jaar was Van der Breggen oppermachtig in de Amstel Gold Race. Van Vleuten werd gedeeld derde.

Hoe wil Van Vleuten dat sterke blok zondag verslaan? "Dat is wel uitdagend, ja. Vooral in de Ronde van Vlaanderen. Op de Kruisberg zat ik alleen, en zij met vier. Maar ik denk dat het in de Ardennen anders zal zijn."

"Er zitten nu twee klimsters in mijn ploeg, Amanda Spratt en Lucy Kennedy. Ik denk dat er een heel ander evenwicht gaat zijn en ik verwacht dat wij nu met meer rensters in de finale zitten. Het is ook leuk om met meerdere ploegen het spel te kunnen spelen. Dat is ook goed voor het vrouwenwielrennen. Het maakt de koers mooier."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl