Rick van Drongelen (l), Walace (m) en Douglas Santos balen na het gelijkspel tegen Hannover 96
NOS VoetbalAangepast

Stevens: degradatie Hamburger SV onvermijdelijk

Hamburger SV en de Bundesliga zijn sinds de oprichting van de competitie in 1963 onlosmakelijk met elkaar verbonden. De beroemde klok in het Volksparkstadion, waarop te zien is hoe lang de club al actief is in de Bundesliga, tikt door, maar voor hoelang?

De hoop in Hamburg is weer een beetje terug na de 3-2 zege van vorige week op Schalke 04. Zaterdag ondersteunen ruim drieduizend fans hun helden in Hoffenheim.

De klok in het stadion van HSV voor het duel met Schalke 04 op 7 april

Maar het gat met Mainz, dat de promotie-/degradatieplek bezet, bedraagt vijf punten. Komt de opleving dit keer te laat of volgt een nieuwe ontsnapping zoals in 2014 en 2015?

Mijn gevoel zegt dat ze het dit keer niet gaan redden en daar zal ik wel een traantje om laten

Huub Stevens

Huub Stevens, van begin 2007 tot de zomer van 2008 trainer van Hamburger SV, denkt dat een nieuwe Houdini-act dit seizoen zal uitblijven.

"Mijn gevoel zegt dat ze het dit keer niet gaan redden en daar zal ik wel een traantje om laten. Ik vind het gewoon jammer, voor de stad, voor de fans. Als je ziet hoe het leeft in Hamburg... Dit wordt echt een degradatie die heel erg pijn gaat doen bij de mensen."

HSV, Europa Cup 1-winnaar in 1983, hoort simpelweg thuis in de Bundesliga, vindt Stevens.

"Het is een van de grootste clubs in Duitsland. Het is haast niet voor te stellen dat die wegvalt. Het is toch ook onvoorstelbaar als je kijkt naar het spelersmateriaal? Filip Kostic, Lewis Holtby, Kyriakos Papadopoulos. Potverdorie, dat zijn jongens met kwaliteit."

Huub Stevens in 2007 als coach van HSV

Waarom is HSV dan toch zover afgegleden de laatste jaren? "De verwachtingen zijn altijd hooggespannen", zegt Stevens.

"Dat zorgt telkens voor onrust. Bestuurswisselingen zijn aan de orde van de dag. Dit seizoen staat al de derde trainer voor de groep. De tweede, Bernd Hollerbach, werd al na zeven wedstrijden ontslagen. Dat kan toch niet? Maak eens een keer beleid."

Van Drongelen

De van Sparta gekomen Rick van Drongelen presteert in zijn debuutjaar uitstekend. Stevens adviseert de verdediger bij degradatie dan ook te vertrekken.

Rick van Drongelen (l)

"Ik weet niet hoe zijn contract in elkaar steekt, maar Rick heeft niets te zoeken in de Tweede Bundesliga. Voor zijn ontwikkeling is het ongunstig een stap terug te doen. Hij heeft bewezen mee te kunnen op het hoogste niveau. Ik raad hem aan om verder te kijken bij degradatie, al zal HSV er alles aan doen hem te behouden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl