Alireza Jahanbakhsh viert zijn goal
NOS VoetbalAangepast

AZ wint met gemak bij Heracles

AZ heeft voor de vierde keer op rij in Almelo van Heracles gewonnen: 0-3. Met de geschorste trainer John van de Brom op de tribune hebben de Alkmaarders zich daarmee hersteld van de pijnlijke nederlaag van vorige week tegen PSV.

Heracles, nog in de race voor een plaats in de play-offs, had in de openingsfase twee grote kansen: na een charge van Guus Til op Kristoffer Peterson stopte doelman Marco Bizot de strafschop van Brandley Kuwas en even later schoot Peterson de bal voor een leeg doel tegen Stijn Wuytens aan.

  • Pro Shots
    Alireza Jahanbakhsh viert de 3de goal van AZ
  • Pro Shots
    Marco Bizot stopt een strafschop van Brandley Kuwas
  • Pro Shots
    Wout Weghorst komt niet tot scoren in Almelo

Tegen de verhouding in kwam AZ op 1-0. Jonas Svensson zette voor, Til nam aan met links en schoot met rechts in het doel. Kort daarna trof Oussama Idrissi doel na een pass op maat van Wout Weghorst. Daaraan ging een fout van Heracles-verdediger Wuytens vooraf.

Het Almelose vuur werd na een klein uur definitief gedoofd toen Alireza Jahanbakhsh er met een fraai schot met links uit de draai 3-0 van maakte. Hij maakte zijn vijftiende treffer van het seizoen, evenveel als ploeggenoot Weghorst, die ondanks meerdere pogingen In Almelo niet tot scoren kwam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl