Knegt, shorttracker en autocrosser ANP

Shorttracker Sjinkie Knegt wil zijn geluk beproeven in het autocrossen. De winnaar van olympisch zilver op de 1.500 meter in Pyeongchang heeft zich ingeschreven voor het NK autocross voor toerauto's, een reeks van zes wedstrijden die begint op 26 mei in Haarle en eindigt op 15 september in Bunnik.

Knegt maakte dat vrijdagavond bekend in het programma Fryslân Hjoed bij de regionale tv-zender Omrop Fryslân. Momenteel is Knegt naar eigen zeggen zestig uur per week aan het werk om zijn crossauto perfect af te stellen voor de NK-wedstrijden. "Ik zal niet voor het kampioenschap rijden, maar het is wel degelijk serieus", zei hij bij de Friese regionale omroep. Alvorens de stap te zetten, heeft Knegt toestemming gevraagd aan shorttrack-bondscoach Jeroen Otter.

'95 km/uur de berg af'

Sleutelen aan auto's en motoren is al van jongs af Knegts grote passie. Het is volgens hem bovendien een ideale manier om de drukte en stress van zijn leven als boegbeeld van het Nederlandse shorttrack kwijt te raken. Hoewel hij in februari in Pyeongchang zilver veroverde op de 1.500 meter, werd het olympisch avontuur verre van wat hij zich daar vooraf van had voorgesteld. Knegt kwam voor goud, maar hielp die kansen door diskwalificaties op de 500 meter, 1.000 meter en 5.000 meter aflossing grotendeels zelf om zeep.

Het avontuur in de crossauto betekent niet dat Knegt zijn shorttrackcarrière op een lager pitje zet. Zodra de zomertrainingen voor het shorttrack weer van start gaan, zal hij naar eigen zeggen minder uren besteden aan de auto. Bang voor ongelukken of blessures met de crossauto is Knegt in het geheel niet. "Als we tijdens een trainingskamp met de shorttrackers op de fiets zitten, gaan we met 95 kilometer per uur de berg af. Dat lijkt me gevaarlijker."

STER reclame