Ziekenhuiskat Boris dood
NOS NieuwsAangepast

Populaire ziekenhuis- en buurtkat Boris dood

Hij had z'n eigen standbeeld, speelde in een prijswinnende tv-documentaire en had z'n eigen Facebookpagina met zo'n 7000 fans. Maar sinds gistermiddag is ziekenhuiskat Boris niet meer. "Erg verdrietig en het zal een groot gemis zijn, dat hij niet meer bij ons is", meldt zijn baasje op de Facebookpagina van de kat.

Boris stond lange tijd bekend als de ziekenhuiskat van het Tergooi-ziekenhuis in Hilversum. Daar zat de huis-tuin-en-keukenkat vaak uren bij de hoofdingang en werd hij aangehaald door patiënten, medewerkers en bezoekers van het ziekenhuis.

Zijn rol bij het ziekenhuis bleef niet onopgemerkt: in 2011 speelde Boris de hoofdrol in de prijswinnende tv-documentaire Wat de kat ziet.

Boris' rol veranderde toen zijn baasje besloot te verhuizen, weg uit de buurt rond het ziekenhuis. "We vinden het erg vervelend voor alle trouwe volgers maar zijn ervan bewust dat onze verhuizing Boris meer rust gaat geven. Hij kan nu beginnen met zijn oude dag", informeerde het baasje de fans.

Maar zelf leek de kat nog niet helemaal toe aan zijn oude dag, want na een paar maanden acclimatiseren vond hij ook in zijn nieuwe buurt een vaste stek. Ook daar werd hij aangehaald, geaaid en geliefd. Zo was hij niet alleen een ziekenhuiskat, maar werd het ook 'Buurtkat Boris'.

Boris als buurtkat

Dat de kat veel fans had, bleek wel toen fans na Boris' verhuizing vroegen om een passend eerbetoon. Dat kwam er: kunstenaar Jaap Venema ontwierp een standbeeld van de kat dat naast de ingang van het Tergooi-ziekenhuis staat.

En ook nu weer blijkt hoeveel trouwe volgers Boris heeft. Het overlijdensbericht op de Facebookpagina is door meer dan 3500 mensen geliket en meer dan 300 keer gedeeld. Gisternacht sliep Boris nog bij zijn baasje en 's ochtends ging hij op pad. "Mensen uit de buurt hebben hem gevonden op een parkeerplaats. Waarschijnlijk heeft hij een rustig plekje gezocht onder een auto. Daar is hij omgevallen van ouderdom. Hij heeft geen ongeluk gehad, daar zijn we zeker van. We zullen hem ontzettend missen."

Ziekenhuiskat Boris voor het Tergooi in Hilversum

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl