Webwinkel Amazon.com heeft seks-opblaaspoppen in de vorm van kinderen uit de handel gehaald, na felle kritiek van Britse toezichthouders en kinderbelangenorganisaties. Onderzoeksjournalisten van de BBC hadden de poppen ontdekt.

Amazon bevestigt dat ruim tien van deze kinderseks-opblaaspoppen, die via externe verkopers werden aangeboden, uit de verkoop zijn gehaald. In een verklaring laat de webwinkel weten dat alle zogeheten marketplace-verkopers zich aan de richtlijnen van het bedrijf moeten houden.

De Britse kinderombudsman (Children's Commissioner) Anne Longfield, zegt bij de BBC: "Deze poppen zijn walgelijk." Ze zijn volgens haar "duidelijk gemaakt voor één doel, en dat doel bedreigt de veiligheid van echte kinderen".

Longfield vindt verder dat Amazon moet uitleggen waarom de poppen in de webwinkel zijn toegelaten en maatregelen moet nemen om te voorkomen dat ze ooit nog worden aangeboden.

De meningen over de poppen lopen uiteen. Volgens sommige onderzoekers stimuleren ze kindermisbruik, volgens anderen zijn ze juist geschikt om pedoseksuelen hun fantasieën te laten uitleven zonder echte kinderen te misbruiken.

STER reclame