Basketballers Donar verliezen eerste halve finale Europe Cup

De basketballers van Donar hebben de eerste wedstrijd in de halve finales van de Europe Cup verloren. Toch is er nog een sprankje hoop op een finaleplaats. De Groningse club bood goed tegenstand aan de Italiaanse kampioen Reyer Venezia: 82-72.

Het was een unieke avond voor Donar. De club stond voor het eerst in de halve finales van een Europese clubcompetitie. Er waren honderd Nederlandse supporters naar het Palasport Giusepe Taliercio gekomen voor het treffen met Venezia.

Na een stroef begin schoot Bradford Burgess aan het einde van het eerste kwart drie driepunters binnen. Burgess zette de Groningers in het tweede kwart zelfs voor het eerst op voorsprong. Een reden daarvoor was ook dat de driepunters bij Reyer Venezia er in de eerste helft niet vaak in gingen. De Groningers stonden bij rust, door een onafgebroken reeks van 15 punten, met 43-42 voor.

Venezia-Donar

Vrije worpen

De ploeg van Erik Braal miste elf vrije worpen. Aan het eind van de wedstrijd was het schotpercentage gezakt tot onder de zestig procent.

Venezia scoorde wel, tien punten meer dan Donar in het derde kwart. Na kwart drie hadden de Italianen een ruime voorsprong, 66-57. De goede en slechte fases wisselden zich in het vierde kwart in rap tempo af. Het was niet genoeg om het verschil in de slotfase te verkleinen.

Speler Thomas Koenis had het gevoel dat er meer in zat vandaag. Maar hij gaat voor het wonder volgende week. "Ik heb er alle vertrouwen in. We moeten wel een hoger percentage schieten en de verdediging aanscherpen. Niks is onmogelijk."

Op 19 april ontvangt Donar de Italianen in het eigen Martiniplaza. Coach Erik Braal klaagt na afloop op het competitieschema van Donar dit weekend. "Als wij drie dagen voorbereidingstijd hebben, hebben we kans om te winnen. Wij hebben alle krachten nodig, dat zie je vandaag."