Bastianelli snelste in Brabantse Pijl voor vrouwen, Vos derde

time icon Aangepast
De Brabantse Pijl
@DeBrabantsePijl
Congrats @martabasti, @L_Kirch and @marianne_vos! 🥇🥈🥉#BP #BPwomen
1 jaar geleden

Marta Bastianelli heeft de eerste editie van de Brabantse Pijl voor vrouwen op haar naam geschreven. De Italiaanse was na een koers over 137 kilometer met start en finish in het Vlaamse Gooik de snelste van een grote groep. De Canadese Leah Kirchmann passeerde de finishlijn als tweede, net voor Marianne Vos.

Op 30 kilometer van de meet was het peloton in stukken uiteengevallen op een drie kilometer lange kasseistrook. Vos kwam daar terecht in een kopgroep van zeven vrouwen, waartoe ook Janneke Ensing en Demi de Jong behoorden. Het septet reed een tijd vooruit, maar kreeg nooit echt de ruimte. In de laatste tien kilometer werd de kopgroep ingerekend door een groep van 28.

Bastianelli was vorig maand ook de sterkste in Gent-Wevelgem, waar ze Jolie D'Hoore van de overwinning hield. De Belgische topper bleef in de Brabantse Pijl net buiten het podium.

De Brabantse Pijl voor de vrouwen stond de afgelopen twee jaar nog als Pajot Hills Classic op de kalender. In 2016 kwam Vos in Gooik als eerste over de streep en vorig jaar de Australische Annette Edmondson.

STER Reclame