NOS

Kamervoorzitter Arib heeft SP-Kamerlid Kwint aangesproken op zijn kleding. Hij stond in een T-shirt aan de interruptiemicrofoon, met de tatoeages op zijn linkerarm duidelijk zichtbaar.

"Waar is uw jasje?", vroeg Arib. "Dat vraag ik me al jaren af", antwoordde Kwint, tot hilariteit van de andere Kamerleden. "Ik heb een hele langzame wasmachine en een slechte stomerij."

Kamervoorzitter: waar is uw jasje?

Spekman

Kwint, fan van hardcore punkmuziek en vechtsporter in zijn vrije tijd, gaat standaard informeel gekleed. Kamervoorzitter Arib ziet liever dat mannelijke Kamerleden een jasje dragen, maar er geldt geen dresscode in het parlement.

In het Reglement van Orde staan geen kledingvoorschriften voor Kamerleden. Arib (PvdA) heeft al vaker laten weten dat ze vindt dat politici er representatief uit moeten zien, maar dat ze dat niet kan afdwingen. "Ik heb weinig recht van spreken als ik aan Hans Spekman denk", zei ze daar vorig jaar over. Voormalig Kamerlid en PvdA-voorzitter Spekman draagt altijd slobbertruien.

NOSop3 ging eerder langs bij mensen met zichtbare tatoeages en de combinatie met hun werk en sprak daarbij ook met Kwint.

STER reclame