politie.nl
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

CDA'er in Leende krijgt jaar cel om grootste drugslab ooit

Een man van 52 uit het Brabantse Leende moet een jaar de cel in omdat in een schuur op zijn erf het grootste Nederlandse drugslab ooit werd gevonden. Volgens de rechtbank in Den Bosch wist Wim van der P. dat er in de loods op grote schaal drugs werden geproduceerd en is hij daarmee medeplichtig.

In februari vorig jaar zocht de politie op het terrein van de man naar een hennepkwekerij. Die werd gevonden, maar ook de grootste drugsfabriek in Nederland ooit werd ontdekt. Er kon voor tien miljoen euro per dag aan drugs gemaakt worden.

Van der P. heeft altijd gezegd dat hij niets wist van het lab, maar de rechter gelooft hem niet, schrijft Omroep Brabant. De man is wel vrijgesproken van het zelf produceren en het bezit van drugs. De straf is mede daardoor veel lager dan de vijf jaar cel die het Openbaar Ministerie had geëist.

Actief verenigingslid

Van der P. is een plaatselijke bekendheid. Hij was penningmeester van de lokale CDA-afdeling en erg actief in het verenigingsleven. De rechtbank heeft er bij het bepalen van de straf rekening mee gehouden dat de man die bezigheden niet meer heeft.

De Leendenaar werd samen met zijn vrouw en zoon opgepakt. Zij werden al snel weer vrijgelaten. Het terrein werd door de burgemeester een half jaar gesloten, inclusief het woonhuis van de familie.

Advertentie via Ster.nl