NOS NieuwsAangepast

Meer dan 250 doden bij vliegtuigongeluk Algerije

Militair vliegtuig stort neer in Algerije: 257 doden

In Algerije zijn 257 doden gevallen toen een militair vliegtuig in de buurt van de hoofdstad Algiers verongelukte. Het ministerie van Defensie meldt dat 247 passagiers en 10 bemanningsleden zijn omgekomen.

Het toestel stortte kort na het opstijgen neer in een vlak, onbewoond gebied. Over gewonden of overlevenden wordt niet gesproken. Het is het zwaarste vliegtuigongeluk in de geschiedenis van Algerije.

Het toestel vervoerde militairen en hun familieleden. De lichamen zijn ter identificatie overgebracht naar een ziekenhuis ten zuiden van Algiers. Over het aantal inzittenden van het toestel bestond urenlang onduidelijkheid.

Iljoesjin

Het vliegtuig was net vertrokken van de luchtmachtbasis Boufarik, op 30 kilometer van Algiers, en was op weg naar Bechar in het westen van het land.

Het verongelukte toestel is een Iljoesjin-76 van Russische makelij. Het model werd in de jaren 70 in productie genomen en staat bekend als veilig. De Iljoesjin wordt gebruikt voor vrachtvluchten en militaire transporten.

Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend. Op de plaats van de ramp waren al snel honderden hulpverleners actief.

In 2014 en 2003 waren er ook ernstige vliegtuigongelukken in Algerije, met respectievelijk 76 en 103 doden.

  • al-Arabiya
    Het wrak van het neergestorte vliegtuig bij Algiers
  • NOS
    Locatie vliegtuigcrash

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl