Kevin Strootman viert de 3-0 zege op Barcelona
NOS VoetbalAangepast

Barça likt de wonden, AS Roma door het dolle

De blik van Andrés Iniesta na zijn wissel vertelde eigenlijk het hele verhaal. Met holle ogen zag de routinier van Barcelona vanaf de bank hoe zijn ploeg met 3-0 vreselijk struikelde over AS Roma en werd uitgeschakeld. "Dit zagen we totaal niet aankomen", sprak hij na het laatste fluitsignaal.

Het zou zomaar de laatste Champions League-wedstrijd namens Barcelona geweest kunnen zijn voor de 33-jarige middenvelder. De kans is namelijk groot dat hij na dit seizoen afscheid neemt van de Catalaanse club.

Bij AS Roma waren ze, niet bepaald vreemd, door het dolle. Trainer Eusebio Di Francesco wond er geen doekjes om. "Nu willen we naar de finale in Kiev."

Zelfmoord

De coach van de Romeinen koos voor een aanvallende tactiek die vooraf werd bestempeld als een poging tot zelfmoord. "Ik ben af en toe gek. Door zoveel risico's te nemen hadden we alles kunnen verspelen. Dan hadden ze me vermoord. Maar ik hou van dit soort acties en trek me nergens wat van aan."

Barcelona-trainer Ernesto Valverde berustte in de uitschakeling. "Dit doet heel veel pijn. Eigenlijk zijn we nooit in de wedstrijd geweest. Nu moeten we ons richten op de beker en de competitie." Barcelona staat een straatlengte voor in La Liga en speelt over anderhalve week de bekerfinale tegen Sevilla.

Excuses

Barça-middenvelder Sergio Busquets was harder in zijn oordeel: "We moeten onze excuses aanbieden aan de fans. Wat wij hebben laten zien was ver beneden de maat. Dit is een avond om snel te vergeten; wij hebben ons van onze slechtste kant laten zien. Ik kan me niet herinneren dat ik als speler van Barcelona eerder zo teleurgesteld ben geweest."

Coach AS Roma vindt zichzelf gek

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl