David Neres schiet de 1-0 binnen, naast hem Roland Baas (m) en Lerin Duarte (r)

Ajax met zeven punten achterstand naar Eindhoven

Een week voor de topper in Eindhoven heeft Ajax het verschil met koploper PSV op zeven punten weten te houden. Een dag na de miraculeuze 3-2 zege van PSV bij AZ versloeg Ajax Heracles Almelo met 1-0.

Ondanks een kansenregen voor Ajax stond het bij rust nog 0-0. Zo schoot Donny van de Beek op de paal, raakte Rasmus Kristensen de kruising, kopte Matthijs de Ligt van dichtbij naast en redde doelman Bram Castro fraai op een pegel van Lasse Schöne.

Matthijs de Ligt baalt van een gemiste kans
    Rasmus Kristensen (m) raakt de kruising, Heracles-keeper Bram Castro duikt
    Rasmus Kristensen (l) en Brandley Kuwas (r)

Heracles loerde op de counter en kreeg via Brandley Kuwas zelfs een dot van een kans. Hij schoot evenwel hoog over. De aanvaller beklaagde zich enkele minuten voor rust bij arbiter Bas Nijhuis toen hij na een duel met Kristensen neerging in het strafschopgebied van Ajax. Nijhuis lachte de roep om een strafschop weg.

Net toen Ajax in de tweede helft iets moeizamer ging spelen brak David Neres de ban. Hakim Ziyech bediende hem met een pass over de Heracles-verdediger, waarna Neres de openingstreffer tegen de touwen volleerde. Daarna bleef Ajax doelrijpe kansen om zeep helpen. Justin Kluivert schoot hoog over en de buitenspeler zag een andere inzet gestopt worden door de uitblinkende Castro.

Bij zege op Ajax is PSV is kampioen

Het verschil van zeven punten op de ranglijst betekent dat PSV volgende week bij winst op Ajax kampioen is. Met daarna nog drie wedstrijden voor de boeg zijn de Eindhovenaren dan niet meer in te halen.