Jorge Jesus
NOS VoetbalAangepast

Voorzitter Sporting Portugal komt terug op besluit: ploeg speelt

"Niemand is geschorst. Iedereen is vandaag beschikbaar om te spelen." Dit verklaarde Sporting Portugal-trainer Jorge Jesus zondag tegen een zaal vol met journalisten die een totaal ander verhaal hadden verwacht.

Vrijdag had de voorzitter van de Portugese club, Bruno de Carvalho, namelijk nog gezegd dat het gehele elftal zou worden geschorst voor het competitieduel met Paços de Ferreira. Dat zou voor het eerst in de geschiedenis van het Portugese voetbal zijn geweest.

De Carvalho is uiteindelijk na een overleg met de spelersgroep en staf op zijn beslissing teruggekomen.

Onvrede

De voorzitter was afgelopen donderdag niet te spreken over de instelling van sommige spelers in de met 2-0 verloren Europa League-wedstrijd tegen Atlético Madrid, waarop hij besloot dat de spelers maar geschorst moesten worden.

Hij uitte zijn onvrede in een uitgebreid bericht op Facebook, waar weer een reactie op kwam vanuit de spelersgroep. Negentien voetballers deelden die gezamenlijke verklaring via hun sociale media.

De Nederlandse spits Bas Dost, geen actief gebruiker van de sociale media, zat daar niet bij.

Het zou niet de eerste keer zijn geweest dat een volledige selectie op non-actief wordt gezet. De eigenaar van Olympiakos stuurde deze week ook het complete eerste elftal weg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl