Marcel Brands

PSV bevestigt gesprekken Everton met 'populaire' Brands

PSV heeft bevestigd dat technisch manager Marcel Brands met Everton in gesprek is over een overgang naar de Engelse club. Het is volgens algemeen directeur Toon Gerbrands nu afwachten of Brands een akkoord met de huidige nummer negen van de Premier League bereikt.

Het Engelse Sky Sports meldde eerder deze week dat de transfer van Brands na het slot van de eredivisie wereldkundig wordt gemaakt. Volgens Gerbrands is het nog niet zover.

"Het contract is nog niet rond en Everton heeft zich ook nog niet officieel gemeld bij PSV", verzekert Gerbrands in het televisieprogramma De Tafel van Kees op Fox Sports. "Als Marcel meldt dat hij daadwerkelijk die kant op wil en Everton meldt zich ook, dan zien we wel verder."

Brands is sinds medio 2010 in dienst als technisch manager bij PSV en heeft nog een contract tot medio 2020. Daarvoor werkte hij vijf jaar in dezelfde functie vijf jaar bij AZ.

'Geen gelopen koers'

Gerbrands houdt het in het midden of zijn technisch manager daadwerkelijk vertrekt. "Als je Marcel Brands kent, dan is het nog geen gelopen koers. Zijn gevoel moet honderd procent kloppen als hij zo'n nieuwe stap zou willen maken. En anders zegt hij gewoon nee."

Toon Gerbrands, Marcel Brands en Phillip Cocu in januari tijdens de nieuwjaarsreceptie van PSV

Bij PSV is er begrip voor de flirt van Brands met de Engelse club. "Als je ziet wat hij voor PSV betekend heeft. Op een gegeven moment komt er een dusdanige kans voorbij, dat we op tijd met elkaar moeten gaan praten", aldus Gerbrands.

"Bij ons wordt het intern altijd direct gedeeld zodra iemand door een club wordt benaderd, ook al is het antwoord nee."

Populair

Het is volgens Gerbrands de derde keer dat Everton bij Brands aanklopt. "Hij is menig keer gebeld, voornamelijk door Engelse clubs. Hij is een populaire technisch manager in het buitenland."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl