Omstreden Imam Sjeik Fawaz Jneid
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

'Haat-imam' gaat prediken in Hilversum

Een bijeenkomst waar de omstreden Haagse imam Fawaz zal spreken is verplaatst van Den Haag naar Hilversum.

De bijeenkomst van BewustMoslim zou eerst in een zalencentrum op het Buitenhof in Den Haag plaatsvinden. De organisatie ging volgens Omroep West op zoek naar een andere plek omdat de Israëlische ambassade in hetzelfde gebouw zit.

Bovendien heeft de organisatie er geen vertrouwen in dat burgemeester Paulien Krikke van Den Haag de conferentie zou laten doorgaan. Dat vertrouwen is er wel in de Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes: hij heeft volgens de organisatie "principiële standpunten op het gebied van vrijheid van meningsuiting".

Het is niet bekend waar precies in Hilversum de bijeenkomst is. Via een pamflet op sociale media laat de organisatie weten dat er verzameld wordt op een adres vlak bij het centrum van de stad.

De conferentie kwam woensdag in opspraak, toen duidelijk werd dat 'haat-imam' Fawaz Jneid zondag aanwezig is bij de bijeenkomst. De imam kreeg in augustus vorig jaar van de minister van Justitie en Veiligheid een gebiedsverbod opgelegd voor de Haagse wijken Schilderswijk en Transvaal.

Burgemeester Pauline Krikke van Den Haag had om zo'n verbod gevraagd om te voorkomen dat de omstreden imam een moskee begint in een pand dat hij had gekocht aan de Cillierstraat.

Advertentie via Ster.nl