ANP
NOS VoetbalAangepast

Recordaantal fans ziet Oranje vlammen tegen Noord-Ierland

De Nederlandse voetbalsters hebben in een uitverkocht Philips Stadion Noord-Ierland met 7-0 overklast. Door de grote zege blijft Oranje na vier duels koploper in de WK-kwalificatiegroep.

De ongelijke strijd tussen de nummers 7 en 56 van de wereld was snel beslist. De ruim 30.000 fans in Eindhoven, een bezoekersrecord voor de voetbalsters, konden voor rust al vier keer juichen.

Lieke Martens scoorde met een fraai schot en met een dito kopbal, beide op aangeven van Shanice van de Sanden, die op rechts geen kind had aan de povere Jessica Foy.

Pro Shots
Lieke Martens kopt de 2-0 binnen

Miedema maakte met een schuiver van net buiten het zestienmetergebied de derde van de avond. Het was voor de spits van Arsenal haar vijftigste goal van Oranje in 63 interlands. Na hands van Billie Simpson bepaalde Sherida Spitse de ruststand op 4-0.

Ook na de theepauze was het elftal van Sarina Wiegman heer en meester. Een bal werd door de Noord-Ieren van de lijn gehaald, Miedema schoot op de paal en kopte uit een hoekschop voorlangs.

Volley Spitse

Nadat Van de Sanden na twee assists ook haar doelpunt had te pakken, maakte Spitse de mooiste van de avond. De Friezin volleerde een hoge voorzet van Stefanie van der Gragt met volle overtuiging binnen.

ANP
Een juichende Sherida Spitse

Alsof het nog niet erg genoeg was voor Noord-Ierland kopte de ongelukkige Simpson ook nog in eigen goal: 7-0.

Dinsdag weer in actie

Oranje speelt dinsdag weer een WK-kwalificatiewedstrijd. In Dublin is Ierland dan de tegenstander. In november werd er in Nijmegen 0-0 gespeeld tegen de Ierse formatie.

Het WK wordt in de zomer van 2019 gehouden in Frankrijk.

  • Martens: we hadden nog meer moeten scoren
  • Miedema: dit was wel heel weinig tegenstand
  • Van de Sanden: ik krijg extra energie van zo'n vol stadion

Stand WK-kwalificatiegroep Oranje

1. Nederland 4-10
2. Ierland 4-10
3. Noorwegen 3-6
4. Noord-Ierland 4-3
5. Slowakije 5-0
Groepswinnaar naar WK. Beste vier nummers twee naar play-offs om laatste WK-ticket

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl