Rafael Nadal
NOS SportAangepast

Nadal toont bij rommelige rentree slechts sporadisch zijn klasse

Rafael Nadal heeft zijn rentree op de tennisbaan bekroond met een overwinning in de kwartfinales van de Davis Cup. Hij trok in Valencia de stand voor Spanje gelijk tegen Duitsland (1-1) door Philipp Kohlschreiber te verslaan met 6-2, 6-2, 6-3.

Zijn eerste punt in ruim tien weken besliste Nadal direct met een forehandwinner, zijn handelsmerk. Daarna volgde een rommelig eerste optreden met 47 onnodige fouten, maar alsnog was de Spaanse gravelkoning op zijn geliefde ondergrond een paar klassen beter dan Kohlschreiber.

De zestienvoudig grandslamkampioen moest in januari met een bovenbeenblessure opgeven in de kwartfinales van de Australian Open en kwam sindsdien niet meer in actie. Roger Federer stootte hem in Rotterdam van de eerste plaats van de wereldranglijst, maar Nadal staat sinds deze week weer bovenaan omdat de Zwitser bij het toernooi van Miami direct verloor.

Nadal staat in de Davis Cup ook opgesteld voor het eerste enkelspel op zondag tegen Alexander Zverev, die Duitsland eerder vandaag op 1-0 zette door David Ferrer te verslaan.

Overige kwartfinales

De andere drie kwartfinales in de Davis Cup zijn Frankrijk-Italië, Kazachstan-Kroatië en Amerika-België. Nederland verloor in de eerste ronde van Frankrijk en moet in september in een play-offduel lijfsbehoud veiligstellen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl