NOS VoetbalAangepast

Cocu op zijn hoede voor Jahanbakhsh en hoopt op behoud Brands

PSV heeft zijn laatste acht competitiewedstrijden tegen AZ gewonnen. Toch is trainer Phillip Cocu op zijn hoede voor de krachtmeting van morgenavond met de Alkmaarse nummer drie van de eredivisie.

Cocu op zijn hoede voor Jahanbakhsh en hoopt op behoud Brands

"Ik kijk met veel respect naar AZ. Ze hebben veel jonge jongens weten in te passen en ze presteren constant", zegt Cocu. De trainer noemt een speler in het bijzonder: "Jahanbakhsh beleeft een fantastisch seizoen".

PSV speelt na de desastreuze nederlaag bij Willem II (5-0) weer een uitwedstrijd. Het duel in Tilburg gaf blijk van de immer instabiele prestaties PSV, want de uitwedstrijd ervoor won de ploeg juist overtuigend van Feyenoord (1-3).

"Als alles loopt zoals dat moet lopen, dan hebben we denk ik een redelijk goed seizoen gedraaid, met weinig extremen.

Phillip Cocu

Cocu bestrijdt met statistieken dat zijn ploeg instabieler dan de voorbije jaren. "Als je kijkt naar het puntenaantal en het aantal nederlagen, dan valt het allemaal mee", zegt hij.

"Als alles loopt zoals dat moet lopen, dan hebben we denk ik een redelijk goed seizoen gedraaid, met weinig extremen. We verliezen weleens, zoals tegen Willem II, maar we hebben heel veel gewonnen, dat is de kracht van ons team."

Brands

De coach staat ook stil bij het mogelijke vertrek van Marcel Brands bij PSV. De technisch manager zou deze week volgens Sky Sports een akkoord hebben bereikt met Everton. Het nieuws moet na het slot van de eredivisie wereldkundig worden gemaakt.

"Ik zou het heel jammer vinden als Marcel zou vertrekken", aldus Cocu. "We hebben altijd heel vruchtbare samenwerking gehad, ook voor de club."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl