In haar droom om de absolute handbaltop te bereiken doet Tess Wester vanaf volgend seizoen een nieuw station aan. Ze vertrekt naar Odense, nummer twee van de sterke Deense competitie. "Dit is een perfecte stap waar ik heel blij mee ben."

Tess Wester Pro Shots

Een van de boegbeelden van het Nederlandse handbal wil met Odense doorgroeien naar de Europese top, een ambitie die de club zelf ook uitdraagt.

"Odense heeft heel ambitieuze plannen. Het wil een Champions League-club worden die strijdt om de prijzen", aldus Wester in gesprek met de NOS.

'Topclubs zitten vol'

Na zeven jaar in Duitsland was de 24-jarige Wester toe aan een nieuwe stap in haar carrière. "Het liefst had ik nu al de stap naar een topclub gemaakt", geeft ze toe.

"Maar die mogelijkheid was er niet. De topclubs zitten gewoon vol. Ik heb de kwaliteit denk ik wel om daar te spelen, maar als er geen plek is... En speelminuten zijn toch wel het belangrijkste."

Wester heeft nieuwe club, maar geeft details nog niet prijs

Dat Wester na drie jaar zou vertrekken bij Bietigheim stond al even vast. Ze vertrekt nu naar het land waar ook Oranjeploeggenoten Estavana Polman (Team Esbjerg), Kelly Dulfer, Debbie Bont (beiden Kopenhagen), Sanne van Olphen (Viborg) en Inger Smits (Holstebro) actief zijn. Bij Odense gaat Wester samenspelen met Pearl van der Wissel.

"De komende drie jaar wil ik keihard trainen en veel investeren, dan is een goede omgeving ook belangrijk. En Denemarken is een fijn land", aldus Wester.

"Ik kon ook naar het oosten van Europa, maar dan zit ik alleen in een land waar ik helemaal niks begrijp. Denemarken is een betere plek."

'Ben toe aan een andere competitie'

"Bij Bietigheim heb ik een heel fijne tijd gehad. Ik heb er prijzen gepakt (landskampioen 2017, red.) en heel veel geleerd. Maar ik ben eraan toe om naar een andere competitie te gaan, met andere speelstijlen en speelsters", zegt Wester, die het mooie nieuws wel alleen moet vieren.

"Mijn neefje is hier nog, maar die gaat zo ook weg. Vanavond ben ik dus helemaal alleen. Maar ik zal het gaan vieren, hoor."

Tess Wester in actie tijdens Nederland-Zweden op het EK handbal in december ANP

STER reclame