NOS VoetbalAangepast

Van den Brom wil PSV verslaan om 'van het gezeur af te zijn'

Van den Brom wil PSV verslaan om 'van het gezeur af te zijn'

Natuurlijk wil AZ morgen winnen van PSV om nog kans te maken op de tweede plaats in de eredivisie, maar er speelt meer bij coach John van den Brom. "Dan zijn we van het gezeur af dat we niet in staat zijn om van Ajax, Feyenoord en PSV te winnen."

Hij gaat verder: "Ik noem dat gezeur omdat het tekort doet aan hetgeen je wel allemaal gedaan hebt. Het doet best wel iets met ons binnen de club dat we dat nu een keer kunnen logenstraffen."

Geen punt tegen traditionele top-3

Want ondanks dat AZ een goed seizoen speelt met de bekerfinale nog in het verschiet en de derde plaats op vijf punten van nummer twee Ajax, hebben de Alkmaarders geen punt gepakt tegen de traditionele top-3. En vorig seizoen was er alleen een gelijkspel tegen Ajax.

John van den Brom

Van den Brom heeft nog drie kansen dit seizoen. Op 22 april is de bekerfinale tegen Feyenoord, een week later gaat AZ op bezoek bij Ajax en morgen dus de thuiswedstrijd tegen PSV. Die moet gewonnen worden.

"Dat geeft naar de bekerfinale toe en het duel met Ajax het gevoel dat er iets te halen is", aldus Van den Brom. "Want willen we nog tweede worden, dan zullen we moeten winnen. Zo simpel is het."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl