NOS SportAangepast

De sport van donderdag bij de NOS

In het Lunchjournaal van 13.00 uur zal nog even worden teruggekeken naar de Champions League-wedstrijden van gisteren, maar verder wordt vandaag vooral de blik vooruit geworpen. Er ligt namelijk een mooi sportweekend in het verschiet.

Zo vervolgen de Nederlandse voetbalsters morgenavond hun WK-kwalificatiereeks met een thuiswedstrijd tegen Noord-Ierland, terwijl dinsdag een bezoek zal worden gebracht aan Ierland. Vandaag traint Oranje en is er ook een persconferentie. Dat levert zonder twijfel genoeg stof op voor een reportage in het Sportjournaal.

De internationals Kika van Es, Vivianne Miedema en Stefanie van der Gragt tijdens de training

Daarin wordt ook met AZ-trainer John van den Brom vooruitgekeken naar het competitieduel van aanstaande zaterdag tussen zijn Alkmaarse formatie en koploper PSV. Bij een zege blijft AZ in de race om Ajax van de tweede plaats te stoten, terwijl het 'en passant' ook de titelstrijd tussen datzelfde Ajax en de Eindhovenaren weer nieuw leven inblaast.

De Hel

Zondag wacht de volgende voorjaarsklassieker: Parijs-Roubaix. Na zijn huzarenstukje in de Ronde van Vlaanderen wordt Niki Terpstra ook weer als de grote favoriet voor de Hel van het Noorden gezien. Hoe hij daar zelf over denkt, doet hij vanmiddag uit de doeken tijdens een persconferentie in Kortrijk. Ook daarvan is een verslag te zien in het Sportjournaal.

In Langs de Lijn En Omstreken is het voetbal en schaatsen dat de klok slaat.

De duels in de Europa League, die - net als de Champions League eerder deze week - aan de kwartfinales toe is, kunnen op de voet gevolgd worden. Dat gebeurt ook in een liveblog op NOS.nl.

Martin Koopman was drie jaar geleden nog trainer van RKC Waalwijk

In het radioprogramma worden bovendien twee studiogasten verwacht: Arie Koops, technisch directeur van de Nederlandse schaatsbond, en voetbaltrainer Martin Koopman, bondscoach van Aruba.

De uitzendingen van donderdag 5 april

tijd uitzending waar?
13.00 uur Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NOS.nl en NPO 1
20.00 uur Liveblog Europa League NOS.nl
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl