Lionel Messi juicht na de 1-0 voor Barcelona

Eigen doelpunten Roma helpen Barça aan ruime zege

Na de 3-0 zege op dinsdag van Real Madrid bij Juventus, lijkt ook de andere Spaanse grootmacht al zeker van een plaats in de halve finales van de Champions League. FC Barcelona won mede dankzij twee Italiaanse eigen doelpunten thuis met 4-1 van AS Roma.

De laatste keer dat de Romeinen op bezoek gingen bij Barcelona was in 2015 en toen werden ze met 6-1 van de mat gespeeld. Ditmaal stond het verdedigend beter bij de ploeg van Kevin Strootman en bleef een dergelijk spektakelstuk uit.

Saaie eerste helft

Barcelona had in de ietwat saaie eerste helft licht de overhand en kreeg ook de beste kansen. Ivan Rakitic raakte de paal, Luis Suárez stuitte op doelman Alisson en Andres Iniesta schoot over.

Zeven minuten voor rust kwam Barça toch op 1-0, al had het daar wel wat Italiaanse hulp voor nodig. Op aangeven van Iniesta schoot Daniele de Rossi de bal onhandig in eigen doel.

Achttien seconden na rust kregen de bezoekers een dot van een kans, maar Diego Perotti kopte naast. Een kwartier later stond het 3-0 en opnieuw kreeg Barça hulp.

Opnieuw eigen doelpunt

Na een inzet van Samuel Umtiti rolde de bal via de paal en de knie van Konstantinos Manolas in het doel. Kort daarna scoorde Gerard Piqué uit de rebound nadat Alisson een schot van Suárez had gekeerd.

In het vervolg zorgde vooral Roma voor gevaar. Een van richting veranderde inzet van Strootman ging naast. Doelman Marc-André Ter Stegen weerhield Grégoire Defrel en Perotti van scoren, maar was kansloos bij het schot van Edin Dzeko.

Eerste CL-treffer Suárez

Het slotwoord was echter aan Barcelona, want vlak voor tijd maakte Suárez de 4-1, pas zijn eerste CL-treffer dit seizoen.

• AFP
    Lionel Messi krijgt voor de wedstrijd een trofee voor 100 goals in de Champions League