Jihadisten trainen op een onbekende plek in Syrië
NOS NieuwsAangepast

Britse kinderen die onthoofdingsvideo's moesten kijken geven ouders aan

Vier Britse kinderen hebben hun eigen ouders bij de politie aangegeven omdat zij gedwongen werden om naar onthoofdingsvideo's van IS te kijken. De ouders zijn aanhangers van de islamitische terreurorganisatie, zeggen de kinderen.

Die ouders verschenen vorige week voor de rechter om te worden gehoord. De oudste van de vier kinderen, een meisje van 18 jaar, had een e-mail gestuurd naar ChildLine, een Britse hulpinstantie voor kinderen, vergelijkbaar met de Kindertelefoon in Nederland. Ze schreef dat ze samen met haar drie broertjes van 10, 14 en 16 jaar thuis werd vastgehouden. Ze mochten van hun ouders niet naar school gaan.

Getraumatiseerd

Het Somalische gezin woonde in de Midlands. Uit documenten van de rechtbank blijkt dat de kinderen sociaal geïsoleerd waren. Ze mochten een keer in de drie weken naar buiten. Het jongste broertje heeft een leerachterstand. Hij is zo getraumatiseerd, dat hij niet meer in staat zou zijn om te praten. De kinderen zijn ondergebracht bij een pleeggezin.

Volgens het hof in Londen verheerlijken de ouders extremistisch geweld. Ze hadden antisemitische, anti-Britse en homofobe opvattingen. De ouders spreken de beschuldigingen tegen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl