Donald Trump op de persconferentie
NOS Nieuws

Trump stuurt militairen naar de grens met Mexico

President Trump stuurt, zolang zijn gedroomde muur aan de grens met Mexico er niet staat, militairen naar de grens om illegale migranten tegen te houden. "We gaan de zaken militair aanpakken", zei hij in het Witte Huis na een bijeenkomst met leiders van Baltische staten. Hij noemde het sturen van militairen "een grote stap", maar aantallen noemde hij niet.

Trump zei dat hij er al over heeft gesproken met zijn minister van Defensie, Jim Mattis. "We kunnen niet zomaar mensen ons land illegaal binnen laten stromen die vervolgens verdwijnen en nooit voor de rechter verschijnen."

De president dreigde vorige maand een veto uit te spreken over de nieuwe federale begroting, omdat daarin de muur niet volledig wordt gefinancierd. Het bleef overigens bij een dreigement.

De laatste dagen twitterde de president al een paar keer over zijn ergernis dat de grensmuur, een van zijn verkiezingsbeloften, er nog steeds niet staat. Hij wil een hoge muur om illegale migranten uit Mexico en andere Zuid-Amerikaanse landen te weren.

Dreamers

Trump dreigt de hulp aan landen als Honduras stop te zetten als die geen werk maken van het tegenhouden van "een karavaan van meer dan 1200 migranten uit Midden-Amerika".

Dat vooral Democraten zich sterk maken voor steun aan dreamers, de honderdduizenden jongeren die als kind illegaal met hun ouders naar de VS zijn gekomen, kwam ze op een sneer van Trump te staan. "De Democraten willen open grenzen, drugs en criminaliteit toestaan", twitterde hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl