Artist impression
NOS Nieuws

Boskalis legt de eerste polder van Singapore aan

Baggeraar Boskalis gaat de eerste polder in Singapore aanleggen. Het gaat om een gebied van 810 hectare bij het eiland, Pulau Tekong, een van de grootste eilanden van Singapore.

Volgens topman Peter Berdowski is de toewijzing historisch. "De realisatie van deze eerste polder in Zuidoost-Azië is een belangrijke nieuwe mijlpaal. Boskalis heeft de afgelopen decennia een actieve rol gespeeld bij de landaanwinning in Singapore waardoor de stadstaat heeft kunnen groeien. Het gebruik van polders zorgt echter voor nieuwe groeimogelijkheden."

Ingenieursbureau Royal HaskoningDHV maakte eerder het ontwerp voor de polder. Voorheen werd in Singapore zand opgespoten voor landwinning, maar die aanlegmethode is relatief duur. Voor de polder wordt er onder meer een tien kilometer lange zeewering gecreëerd. Het land voor de polder wordt gewonnen door het water af te voeren met pompen en kanalen.

Het gaat om een project met een waarde van 800 miljoen euro. Boskalis voert het project uit met het Japanse bedrijf Penta Ocean Construction Company. Het aandeel van Boskalis in het project is 400 miljoen euro waard.

Er zijn eerder polders aangelegd in de regio, in Jakarta in de jaren 70, maar die zijn niet zo groot als de polder in dit project.

De aanleg start binnen enkele maanden. Volgens de planning moet de eerste polder van Singapore in 2022 klaar zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl