Jimmy Floyd Hasselbaink
NOS VoetbalAangepast

Derde ontslag voor Hasselbaink in vier jaar tijd

Northampton Town heeft trainer Jimmy Floyd Hasselbaink ontslagen. De oud-aanvaller verkeerde met zijn ploeg in degradatiegevaar.

De 46-jarige Hasselbaink zag zijn ploeg maandagmiddag in League One, het derde niveau in het Engelse voetbal, met 2-0 verliezen van Peterborough United. Zijn ploeg zakte naar de 22ste plaats. De laatste vier van de 24 degraderen rechtstreeks.

Hasselbaink tekende vorige zomer een driejarig contract bij Northampton Town. Daarvoor was hij trainer van Antwerp, Burton Albion en Queens Park Rangers. Alleen bij Burton Albion boekte hij succes. Hij werd in 2015 kampioen en promoveerde naar de League One.

Derde ontslag

De trainerscarrière van Hasselbaink heeft met dit ontslag een flinke knauw gekregen. Het is zijn derde ontslag in nog geen vier jaar tijd.

In mei van 2014 werd hij de laan uitgestuurd bij FC Antwerp en in november 2016 werd de oud-spits van onder meer Chelsea en Atlético Madrid ontslagen bij Queens Park Rangers.

"Dit doet ons pijn, want Jimmy heeft hard gewerkt hier", aldus Kelvin Thomas, de voorzitter van Northampton Town. "Maar we vonden dat we in belang van de club moesten handelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl