Kiki Bertens
NOS SportAangepast

Bertens begint gravelseizoen met overtuigende zege

Kiki Bertens is goed begonnen aan het gravelseizoen. In het Amerikaanse Charleston, waar op groen gravel wordt gespeeld, boekte ze een overtuigende overwinning op de Paraguayaanse Veronica Cepede Royg: 6-4, 6-1.

Op haar favoriete ondergrond begon Bertens voortvarend en in de eerste vier games verloor ze slechts vijf punten. De nummer 27 van de wereld kwam met 4-0 voor, maar won de eerste set toch nog met de nodige moeite. In de tweede set drukte ze goed door met aanvallend spel.

Voor Bertens is het het derde toernooi op een rij in de Verenigde Staten. In Indian Wells verloor ze van Serena Williams (tweede ronde) en in Miami van Venus Williams (derde ronde).

Geen Sluiter

Bertens wordt in Charleston niet begeleid door coach Raemon Sluiter, die wegens privéomstandigheden thuiszit. De Nederlandse coach Elise Tamaela, die de Servische Aleksandra Krunic bijstaat, neemt de honneurs waar.

Saillant detail is dat Krunic de volgende tegenstandster is van Bertens. Krunic rekende met 6-2, 6-2 af met de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl