Niki Terpstra
NOS WielrennenAangepast

Lefevere: grande chapeau voor 'rare' Terpstra

De overwinning van Niki Terpstra zondag in de Ronde van Vlaanderen betekende dit seizoen alweer de 21ste (!) zege voor wielerploeg QuickStep. Teambaas Patrick Lefevere vond het allemaal schitterend.

"Dit is stiekem toch wel de mooiste", vertelde de Belg na de zege van 'zijn' Terpstra. "De Ronde is een van de vijf monumenten. Wat er dit seizoen verder ook gebeurt, er is geen 'maar' meer. We hebben er in ieder geval één gewonnen."

Lefevere: grande chapeau voor Niki

De voormalig wielrenner zag het hele seizoen al dat Terpstra in vorm was. "Hij was scherp, zowel fysiek als mentaal", aldus Lefevere. "Niki is een rare, maar dan ben je voor mij een goede. Soms heeft hij zijn imago tegen, maar het is echt een teamspeler."

De 63-jarige Lefevere is meer dan tevreden. "Na afloop waren er toch wel wat tranen en het eerste wat hij tegen mij zei, was: bedankt voor het vertrouwen. Heel mooi. Een grande chapeau voor zijn prestaties vandaag."

"Niki heeft een bepaalde 'killersmentaliteit'. Als hij die blik in zijn ogen heeft, dan is hij scherp. Ik ben benieuwd of hij dat volgende week, in Parijs-Roubaix, kan herhalen. Hij is sterk genoeg om die concentratie nog een week vol te houden."

Dat denkt ook Adrie van der Poel, tot afgelopen weekeinde de laatste Nederlander die de Ronde van Vlaanderen op zijn naam schreef. Dat was in 1986. "Het was al veel te lang geleden", vertelde de oud-renner in Langs de Lijn.

Van der Poel: "Niki heeft bewezen dat hij deze koersen aankan. Hij heeft de conditie en de ploeg. Alles viel als een puzzeltje in elkaar."

En wordt het contract van Terpstra, dat na dit seizoen afloopt, dan zeker verlengd? "Nou, we wachten nog even", vertelde Lefevere. "Nu eerst een beetje champagne drinken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl