Memphis Depay viert zijn doelpunten met teamgenoten

Depay bezorgt Lyon overwinning op Toulouse

Memphis Depay heeft Olympique Lyonnais een 2-0 overwinning bezorgd op Toulouse in de Ligue 1.

De Nederlandse aanvaller maakte na 23 minuten voetballen de openingstreffer op aangeven van Houssem Aouar. Hij schoot van net buiten het strafschopgebied feilloos binnen.

Vlak voor rust benutte Depay ook nog een strafschop, waardoor Lyon met een comfortabele voorsprong de kleedkamer in ging en de eindstand al op het scorebord stond. Kenny Tete bleef bij de thuisclub op de bank.

Geen hattrick voor Depay

Depay ging in de tweede helft nog op zoek naar een derde doelpunt, maar hij werd vijf minuten voor het einde van de wedstrijd gewisseld, waardoor een hattrick er niet meer in zat voor de Nederlandse aanvaller.

Zijn vervanger, Amine Gouiri, kreeg nog een grote kans om er 3-0 van te maken, maar Toulouse-keeper Alban Lafont wist dat met een knappe redding te voorkomen.

Stand in Ligue 1

Lyon blijft vierde op de ranglijst met 60 punten, op twee punten van nummer drie Marseille. De derde plek is goed voor deelname aan de voorronde van de Champions League.

Titelhouder AS Monaco staat tweede met 66 punten en Paris Saint-Germain gaat met 83 punten riant aan kop.